Кабаретска представа „Едит Пјаф“


У уторак, 13.септембра са почетком у 20.00 часова у Културном центру у Градиши биће одиграна кабаретска представа „Едит Пјаф“ коју изводи бањалучка глумица Ђурђа Вукашиновић.
„Едит Пјаф“ је ауторски пројекат Вукашиновићеве, а драматизацију потписује Марио Ћулум, професор драматургије на Академији умјетности у Бањој Луци.
Едит Пјаф је француска национална музичка икона, чији су лик и дјело деценијама предмет инспирације и пажње многих умјетника у свијету и код нас.
Према ријечима Вукашиновићеве, главни показатељ бесмртности њеног лика и свевремености њеног дјела јесте награда Оскар која је припала, тада младој глумици, Марион Цотиллард 2008. године за тумачење лика Едит Пјаф у филму „Живот у ружичастом“.
Ђурђа Вукашиновић, рођена је 1986. године у Новој Градишци, гимназију завршила у Суботици, а дипломирала је глуму у класи професора др Владимира Јевтовића у Бањалуци. Мастер из глуме завршила је у класи професора Ненада Бојића представом „Едит Пјаф“ бранећи тезу „Полицентричност глумца“. Играла је на свјетским сценама: у Паризу, Измиру, Санкт Петербургу, Братислави, Солуну…
Стални је члан Дјечијег позоришта Републике Српске у Бањалуци и оснивач је Музичког театра Мачак .


Уторак, 13.септембар 2022. у 20.00 часова
Мала сала Културног центра
Цијена улазнице 5 KM