У великој сали Културног центра уприличена је свечана церемонија проглашења побједника конкурса „НАЈ КУТАК 2022“, који већ шесту годину за редом организује Јавно комунално предузеће „Градска чистоћа“ Градишка.

Из КП „Градска чистоћа“ истакли су да се на овогодишњи конкурс пријавио највећи број учесника до сада, 66 физичких и 13 правних лица.

Према оцјени стручног жирија, побједник конкурса „Нај кутак 2022“ је Бранка Гајић из Козинаца, друго мјесто припало је Бори Шукало, а треће Смиљи Богојевић. У категорији правних лица побједу је однио салаш „Рибарски сан“ у Трошељима.

Према оцијени грађана, који су гласали путем друштвене мреже „Фејсбук“ прво мјесто припада дворишту Весне Бараћ, док је у категорији правних лица прво мјесто заузела Средња стручна и техничка школа Градишка.

Директорица КП „Градска чистоћа“ Рената Поповић Обрадовић каже да је овогодишњи конкурс „НАЈ КУТАК“ за најуређеније двориште и балкон на подручју града Градишка најмасовнији до сада.

-Циљ овог конкурса је да нам град буде уређен, лијеп и чист. КП „Градска чистоћ“ води рачуна о чистоћи и уређењу града, али он сигурно не би био овако лијеп и чист да није суграђана, који уређују своја дворишта,а којима овом приликом захваљујем, казала је Обрадовићева.

Она је искористила прилику да захвали и бројним спонзорима који су помогли реализацију манифестације „Нај кутак“ и обезбиједили богате награде за учеснике исте.

Обрадовићева је истакла да у наредном периоду ЈКП „Градска чистоћа“ планира реализацију пројекта „музичка расвјета“, којим ће бити уређен дио града испред Културног центра и Музичке школе „Бранко Смиљанић“.