У препуној великој сали Културног центра Градишка ,протеклог викенда одиграна је хит представа “Државни посао – уживо са телевизором“.
Популарни србијански архиватори :Ђорђе Чварковић, Бошкић и Драган Торбица на маестралан начин, како само они знају извели су позоришну верзију телевизијског серијала ”Државни посао” . Екипа из „Државног посла“ је једна од најпопуларнијих сатиричних и комичарских група у Србији, а њихова популарност одавно превазилази границе њихове матичне државе.
-Уз помоћ нашег режисера Пере Јовановића успјели смо да тв емисију прилагодимо позоришним даскама и заиста смо задовољни резултатом, истакао је популарни глумачки тројац.
Глумци Димитрије Бањац, Никола Шкорић и Дејан Ћирјаковић изразили су задовољство реакцијом градишке публике на све комичне и сатиричне ситуације у представи.
-Схватили су наш хумор и било је пуно смијеха ,укратко одлична атмосфера у Градишци,истакли су глумци.
Захваљујући организатору Покрету Позитивна Српска и Културном центру,представа је имала хуманитарни карактер, сав приход од продаје улазница биће дониран Удружењу за помоћ ментално недовољно развијеним лицима из Градишке.
-Удружење грађана Позитивна Српска дјелује већ двије године, и ово је само једна у низу манифестација који смо организовали. С обзиром на огромну популарност ”Државног посла” одлучили смо да да фокус на наше Удружење буде кроз хуманитарни рад, да помогнемо онима којим је потребна помоћ, али и да упознамо људе са оним што ми радимо,а то је промоција културе, рекао је Ненад Плотан, један од оснивача Покрета Позитивна Српска.
Предсједник Удружења МНРЛ Градишка, Драгослав Шиник захвалио је организатору Покрету Позитивна Српска, изванредним глумцима , који су привукли бројне посјетиоце и наравно домаћину, Културном центру Градишка.
Шиник, је додао да ће им овај приход сигурно много помоћи.