Глумци градског позоришта, ових дана интензивно раде на припреми нове позоришне представе радног назива „Кумовање , лудом радовање“, речено је на конференцији за новинаре, која је јуче одржана у Културном центру. -Представа је рађена на основу текста Ивана Панића аутора из Београда, који носи назив „Куме изгоре ти“, али смо ми у складу са нашим потребама урадили адаптацију на тексту и у самом наслову. Премијера представе планирана је за крај маја и ли почетак јуна, рекао је, на конференцији директор „Град позоришта“ Драшко Видовић.
Редитељ Златан Видовић, истакао је да је ријеч о првој представи „Град позоришта“ која је аутентично градишке продукције.
-Ово је друштвено ангажован комад , препун хумора,који произилазити из односа два кума, које играју глумци: Драшко Видовић и Адмир Мешић. Први кум је примјер успјешних бизнисмена, политичара, који су школу завршили негдје уз пут, у кафани, док је други школован, поштен, али се није снашао у том систему „нових вриједности“. Вјерујем да ће резултат бити једна духовита, фина, питка представа , али са друштвено ангажованом поруком, коју ће Драшко и Адмир и играти јако дуго, рекао је Видовић.
-Ово је прва представа,коју искључиво раде глумаци из Градишке. То је изузетно занимљива прича, дуо драма, о два кума. Један је постао криминалац и живи јако добро, а други је поштен ,живи по Божијим правилима ,али се не сналази и живи јако лоше . „Кумовање“ има тај комични карактер, али и један драмски обрт, који се догађа пред крај представе и гдје долази до замјене улога. Мислим да је тема јако актуелна и да ће се многи пронаћи у овој представи, рекао је глумац Адмир Мешић.
-Нама је овај позоришни комад велики изазов , можда и највећи досада ,али се искрено надамо се да ћемо овом представом, уз помоћ редитеља Златана Видовића показати свој максимум и глумачки квалитет, закључио је Мешић.
-Културни центар ће ставити на располагање све ресурсе и капацитет да помогне у реализацији и промоцији нове представе „Град позоришта“,како би је са поносом представили градишкој публици, али и ширим народним масама, рекао је директор Културног центра Жељко Благојевић.
Благојевић је овом приликом похвалио рад „Град позоришта“, а посебно директора Драшка Видовића, који је у периоду од 6 мјесеци реализовао двије изузетно квалитетне представе.
Град позориште основано је 2008. године, а представа „Кумовање ,лудом радовање“ девета је професионална представа овог позоришта.