У Културном центру Градишка синоћ је одиграна хит представа “Хор бечких дечака” у извођењу глумачких бардова Предрага Ејдуса, Ирфана Менсура и Слободана Боде Нинковића . Представа је настала по тексту Мирољуба Недовића, док адаптацију и режију потписује Ирфан Менсуру.
“Хор бечких дечака” је трагикомедија о гастарбајтерима у Бечу и српском менталитету.То је прича о нашим људима који сањају будућност, а боре се за садашњост. Моћно оружје су им ведрина и оптимизам.
Глумац Слободан Нинковић истакао је да је ријеч о духовитом комаду,који говори о увијек актуелном проблему ,а то је тражење животне среће .
Нинковић у представи игра Џонија, који је гастарбајтер друге генерације и који на свој начин помаже двојици земљака да се снађу у туђини, али и да се окористи о њих. Радња се догађа усред једног подрума у Бечу, без прозора и дневног свјетла, гдје живе Вуле (Ирфан Менсур) и Аца (Предраг Ејдус) и раде најгоре послове “на црно”, које им земљак Џони проналази.

-Ријеч је о тројица времешних мушкараца који покушавају пред крај свог живота да нађу остварење својих снова, да нађу смисао свог живота и зато одлазе у Беч, мислећи да ће то тамо много лакше остварити, али испоставља се да то ипак није тако како су мислили. На крају долазимо до закључка да није срећа у одласку, већ је срећа да се пронађе смисао живота ту гдје сте рођени, да настојите да у својој земљи остварите оно о чему сте маштали и борите се за то, рекао је Нинковић.

Премијера представе била је 16. децембра прошле године и од тада је имала 37 извођења широм Србије и Републике Српске.
Успјешну турнеју са комедијом “Хор бечких дечака” глумци настављају гостовањем у Њемачкој, док је за јесен планирана једномјесечна турнеја у САД и Канади.

претходна објава