У концертној сали градишког Културног центра синоћ је одржан концерт бивших ученика Основне музичке школе „Бранко Смиљанић“.
На концерту су наступили: Ђорђе Кузмановић, Теодор Клисић, Василије Пуцар и Вујичић Далибор .
Директор ОМШ „Бранко Смиљанић“ Иван Ристић рекао је да концерт бивших ученика ове школе постајe традиционални музички догађај у Градишци.
– Вечерашњи концерт наших бивших ученика је права посластица за све љубитеље класичне музике. Представиће нам се ученици који су у нашој школи направили своје прве музичке кораке, а затим успјешно наставили музичко образовање, истакао је Ристић.
Ристић је нагласио да је ријеч о сјајним ученицима, који су током основног музичког образовања освајали велики број награда, учествовали на многим међународним и домаћим такмичањима, те на прави начин репрезентовали свој град и своју школу.
-Поносни смо на наше ученикe који су наставили музичко образовање,који сада организују своје солистичке концерте, учествују на такмичењима и значајним културним манифестацијама , истакао је Ристић.
Ристић је навео да је циљ ових концерата популаризација класичне музике,те додао да су на репертоару концерта озбиљна и захтјевна дјела великих композитора: Хајдна, Баха, Листа, Рахмањинова и других.
Василије Пуцар ,ученик другог разреда СМШ „Даворин Јенко“ у Београду каже да му овај концерт у Градишци много значи и да му је изузетна част да свира поново пред домаћом публиком у свом граду и са своји пријатељима. Пуцар је добитник великог броја награда са међународних и републичких такмичења, међу којима је и лауреат међународног такмичења“Даворин Јенко“ 2017. и лауреат Републичког такмичења Србије у дисциплини камерни састави 2018.године. Пуцар каже да га у току ове године очекују још два велика такмичења, те истиче да по завршетку средње музичке школе планира уписати конзерваторијум у Москви.
Публику је одушевио и наступ младог пијанисте Ђорђа Кузмановића, који је извео композиције Рахмањиноваљ и Прокофјева.
Кузмановић тренутно похађа 4.разред СМШ „Владо Милошевић“у Бањој Луци у класи професорице Дијане Зрнић.
Добитник је преко двадесет награда са међународних и републичких такмичења, од којих је издвојио Лауреат бањалучког Бијенала као и побједу на Међународном пијанистичком такмичењу у Бијељини.
Подсјећамо, Ђорђе Кузмановић добитник је овогодишње Светосавске награде града Бањалуке.
Кузмановић је истакао да и даље планира да се бави музиком, те да након завшетка средње музичке школе, планира да упише Академију умјетности у Београду.
Концертом у Градишци, ови млади, а већ врхунски умјетници одушевили су домаћу публику, своје бивше наставнике и ученике ОМШ „Бранко Смиљанић.