У препуној сали градишког Културног центра одржан је Четврти дјечији фестивал фолклора под називом „Ајте дјецо са свих страна коло коловито заиграти с нама“ у организацији КУД-а „Коловит“.
Поред домаћина, у програму су учествовали: КПШХД „Вук Караџић“ – Радовљица, Словенија, КУД „Старча“- Горњи Богићевци, Хрватска, СКУД „ Др Младен Стојановић“- Приједор, КУД „Уна“ – Нови Град и КУД „Младост“- црквене општине Стапарске, Разбој.

Предсједник КУД „Коловит“ Мирко Борјановић истакао је да је сваки фестивал посебан на свој начин , првенствено из разлога што сваке године настоје да угосте културно-умјетничка друштва из других градова и држава.
Основни циљ Фестивала је његовање пријатељства између чланова културно-умјетничких друштава, али и учење и размијена искустава, као и упознавање других култура и традиција, рекао је Борјановић.
Након Фестивала ,чланове Куд-а „Коловит“ очекују бројни наступи широм општине Градишка. Према ријечима Борјановића, у току ове године планиране су и турнеје у : Бугарску, Чешку, Македонију, Србију, а ако пронађу довољно финансијских средстава крајем године требали би отпутовати у Дубаји на Међународни фестивал фолколора.
На овогодишње дјечјем фестивалу фолклора у Градишци наступило је око 300 учесника узраста од пет до петнаест година.