У концертној сали Културног центра у Градишци одржан је концерт Симфонијског оркестра Бањалучке филхармоније.На репертоару концерта нашле су се свјетски познате композиције, тако да је градишка публика могла да ужива у изведбама дјела Бетовена, Менделсона и других.


-Изузетно смо задовољни вечерашњим концертом, будући да је концертна сала била била испуњена до последњег мјеста , што само потврђује исправан потез Општине Градишка, која је омогућила да грађанима Градишке приредимо један лијеп културни догађај. Од 2012. године ми смо у нашу стратегију развоја унијели иницијативу Министарства просвјете и културе РС, а то је децентрализација умјетничке музике. Трудимо се да поред Бањалуке свирамо и у другим градовима Републике Српске, који имају капацитет да нас приме , а то је сигурно концертна сала Културног центра у Градишци. Посјетили смо и наше најмање општине и градове, који немају капацитет да приме велики оркестар, али смо зато наступали са мањим саставим, а све са циљем да им омогућимо и приближимо концерте класичне умјетничке музике, истакао је директор Бањалучке филхармоније Иван Оташевић.
Својим изванредним наступом вече је увеличао италијански солиста на клавиру, Ђузепе Бруно.
Концерт је одржан под диригентском палицом Ванесе Кременовић,која је један од оснивача и шеф диригент Бањалучке филхармоније са којом наступа у Републици Српској, БиХ, Србији , Шведској, Италији и Грчкој.
Покровитељ концерта била је Општина Градишка, која је омогућила да грађани Градишке бесплатно присуствују овом изванредном концерту врхунских умјетника.
Начелник општине Градишка Зоран Аџић рекао је да Градишка може бити поносна што има један овакав Културни центар ,са изванредном концертном салом и позорницом, који може да угости Бањалучку Филхармонију.
-Било је задовољство вечерас присуствовати концерту ових врхунских умјетника, а локална управа ће наставити његовати традицију и настојати подизати културни ниво догађања на подручју општине Градишка, истакао је Аџић.
Директор Културног центра Жељко Благојевић истакао је да поред разноврсних програма и манифестација које градишка публика има прилику да прати , на ред је дошао и концерт Бањалучке филхармоније.
-Предивно недељно вече у Културном центру за све посјетиоце. Веома нас радује огромно интересовање за овај концерт и пуна сала посјетилаца свих генерација, рекао је Благојевић.

следећа објава