Одржан хуманитарни концерт за Ранку Гајић Савић
У организацији КУД-а „Коловит“ у Културном центру Градишка синоћ је одржан хуманитарн концерт за помоћ обољелој Ранки Гајић Савић.
Ранка Гајић Савић, мајка двоје дјеце, родом из Чатрње код Градишке, обољела је од системског еритемског лупуса, болести која напада и уништава имуни систем и органе.

Ранкина мајка Сњежана Савић каже да су њеној кћерки оштећени срце, плућа и нервни систем, али да су у најтежем стању оба бубрега, која су потпуно отказала и хитно јој је потребна трансплатација .
Сњежана Савић, захвалила је свима који су се укључили у ову хуманитарну акцију за помоћ њеној кћерки.

  • За операцију у Француској је потребно је 40 хиљада еура. Тренутно је прикупљено 9 500 КМ, али ја вјерујем у људе добре воље, да ће помоћи да сакупимо новац за операцију, која је мојој кћерки хитно потребна ,да би оздравила и била уз своју дјецу, рекла је Савићева.
    -Након позива Ранкине мајке, Културно умјетничко друштво “ Коловит“ одмах се прикључило хуманитарној акцији и заједно са нашим пријатељима организовало вечерашњи хуманитарни концерт,рекао је предсједник КУД-а „Коловит“ Мирко Борјановић. Борјановић истакао је да су, осим новца од продаје улазница за хуманитарни концерт, чланови Куд-а “Коловит” прикупили 530 КМ.
    Поред домаћина КУД „Коловит“ учешће на концерт узели су: КУД „Мирково коло“ Врбашка, КУД „Ђердан“ Кукуље, КУД „Козара“ Горњи Подградци, ФУГ „Мотајички вук“.