У Културном центру Градишка синоћ је одржано књижевно вече са познатом књижевницом и новинарком Бранкицом Дамјановић из Београда ,којем је присуствовао велики број посјетилаца , првенствено припадница љепшег пола.
Том приликом, књижевница Бранкица Дамјановић представила је своје четири збирке кратких прича:“ Добро је“ , „Рукопис мог брата“, Не бих ово могла без тебе“ и „ Рекла ми је волим те“, за које каже да те књиге заинтересовале бројну читалачку публику , иако је до сада укупно написала 8 књига .
-Порука које носе моји текстови је порука љубави и да можемо све што хоћемо.Својим животом стојим иза својих прича и наводим друге да се замисле над својим животом,да није све тако црно и да не зависи све од других ,него и од нас самих, рекла је Дамјановићева.
Књижевница Бранкица Дамјановић активна је и на друштвеним мрежама гдје има јако велики број пратилаца.
-Друштвене мреже су данас важне, то је једноставно тековина новог доба. Оне су и добре и лоше као уосталом све остало, јер све може да се употријеби и злоупотријеби. Добре су за ауторе који могу да имају ту интеракцију са својим читаоцима ,навела је Дамјановићева.
Она истиче да икада није писала да се допаднем другима, већ само по осјећају.
-Пишем онако како се осјећам, ипак лијепо је кад вам неко каже да му се то допада, као и кад је обрнито , јер то вам помаже да да се преиспитате и видите гдје сте погријешили, наводи Дамјановићева.
Бранкица Дамјановић тренутно пише свој први роман.
-Све што сам до сада писала била је та кратка, новинарска форма, будући да сам била новинар двадесет година . Сада пишем свој први роман и то је велики изазов, којем се јако радујем и најављујем га за крај љета, навела је Дамјановићева.
На крају Дамјановићева је истакла да јој је у животу помогла је љубав према Богу.
-У моменту када сам рекла да се препуштам Богу и свему што ми је намијенио, добро и лоше, у тој љубави кренуо је мој преображај и све је кренуло добро. Када волимо Бога, створитеља,т ада волимо и наше родитеље и ближње и све друге људе, закључила је Дамјановићева.
Организатор књижевне вечери била је ЈУ „Народна библиотека“ Градишка.
Директорица ЈУ „Народна библиотека“изразила је задовољство због великог интересовања и посјете на књижевној вечери са Бранкоцом Дамјановић.
-Интересовање је заисто било велико,у посљедњих неколико година нисмо имали овако велику посјећеност наших програма. Радује ме што смо првенствено нашим суграђанкама, приуштили дружење са Бранкицом Дамјановић и вјерујем да је за сваку од њих ово било једно дивно вече, истакала је Миљковићева.