У великој сали Културног центра, у суботу 22. децембра одржана је свечана додјела новогодишњих пакетић на којој је директор Културног центра Жељко Благојевић прогласио побједнике традиционалног новогодишњег конкурса „Пиши писмо Дједу Мразу“.
Прва награда припала је Никши Добрњцу ,ученику трећег разреда из Машића , који је у писму пожелио да његова болесна браћа оздраве.
Иначе, Никшина браћа су дјеца су са посебним потребама, са тешким инвалидитетом ,не ходају и не говоре, а један од браће је и слијеп.
Писмо малог Никше , који је има само једну жељу , да браћа оздраве да би се имао са ким играти, посебно је гануло Дједа Мраза, који је одлучио да управо њему додјели прву новчану награду у износу од 150 КМ, коју је обезбиједио Маркет „АС“. Поред , главне награде Добрњацу је уручено 100 КМ од компаније „Витинка“, као и поклон бон Агенције „Сидро турс“ у износу од 150 КМ .
Другу награду освојила је Јелена Божић из Градишке, која је своју награду у износу од 100 КМ, одмах поклонила малом Леону Радак, обољелом дјечаку који се тренутно налази на клиници у Београду и чека на трансплатацију јетре, која ће бити обављена у Италији.
Бобан Радака, отац обољелог Леона , захвалио малој дјевојчици на овом хуманом гесту , али је поклон бон у износу од 100 КМ, прослиједио породици првопласираног Никше Добрњца.
Трећа награда припала је Стефану Кондићу из Градишке. Кондић је освоји 50 КМ за своје новогодишње писмо „Дједа Мразу“.
Подсјећамо, прве три награде у износу од 150 КМ, 100 КМ и 50 КМ за побједнике новогодишњег конкурса Пиши писмо Дједа Мразу“ обезбиједио је Маркет „АС“.
Директор Културног центра Жељко Благојевић рекао је да је на овогодишњи конкурс „Пиши писмо Дједу Мразу“,који се организује трећу годину за редом, пристигло преко 300 писама малишана , са цијеле општине Градишка.
-Поносни смо на нашу дјецу , која су показала огромну дозу хуманости и емпатије, јер готовао да није било писма у којем наши малишани нису пожељели оздрављење обољелим суграђанима Леону и Луки. Нису тражили ништа за себе, већ првенствено да „Дједа Мраз“ донесе осмијех на лица болесне , тужне и сиромашне дјечице и њихових родитеља, истакао је Благојевић.
Благојевић је навео да су у протеклих неколеко дана, вођени писмима новогодишњих жеља градишких малишана, посјетили првачиће градских и сеоских школа општине Градишка, али и породице чија су дјеца болесна.

претходна објава

следећа објава