Писмо Културног центра Дједа Мразу
Читајући многобројна писма , која свакодневно стижу на новогодишњи дјечији конкурс „Пиши писмо Дједа Мразу“ уочили смо огромну дозу хуманости и саосјећања у готово сваком писму градишких малишана.

У писмима новогодишњих жеља , малишани нису тражили ништа за себе, већ су првенствено зажељели да Дједа Мраз Културног центра донесе осмијех на лица сиромашне , болесне и тужне дјеце.
Највише њихових жеља упућено је Дједа Мразу за оздрављење наших обољелих суграђана, Луке Миливојца и једногодишњег Леона Радака.
Дубоко дирнути болешћу наших суграђана, али и писмима бројних малишана, Културни центар настојао је дати свој скромни допринос за лијечење Леона и Луке. Учествовали смо и подржали готово све хуманитарне акције које су одржане у протеклa два мјесеца за њихово лијечење. Поред тога, настојали смо пружити руку пријатељства и дати вјетар у леђа храбрим родитељима у борби за оздрављење њихове дјеце.
Драга мала и снажна породице Радак и драги наш Леоне, ви сте у овим зимским данима разнијежили и угријали снагом ваше љубави срца дјеце и добрих људи нашег града. Тешка болест, која је задесила малог Леона, ујединила је све добре људе општине Градишка. Сви смо ми заједно окупљени око идеје да помогнемо најтежу животну битку вашег и нашег малог дјечка, за кратко вријеме, окончали мисију хуманости.
Вијест о болести малог дјечака Леона Радака, који је тек почео да живи и да се радује, дирнула је дубоко срца свих нас.
Ујединили сте све људе добре воље, који су вам пружили подршку, топлу ријеч, љубав али и ту пријеко потребну новчану помоћ , која је пресудна за лијечење малог Леона. Ваша родитељска љубав показала је сву снагу и моћ, ујединивши све нас у борби за живот вашег дјетета.
Саосјећање и љубав коју су вам даривали познати и непознати људи, сигурни смо да су вам дали додатну снагу, која ће вам помоћи да вашу невољу заједно са свима нама најдјачате и на крају побиједите.
И зато сви ми из Културног центар Градишка пишемо писмо „Дједа Мразу“ и молимо га да нам испуни нашу новогодишњу жељу, да мали Леон оздрави и да његова породица опет буде срећна. Леонова побједа над болешћу учиниће и све нас срећнима. Јер то мало дијете, а велики борац, на почетку свог живота окупило је „војску“ добрих људи и показало свима нама да заједно и сложно можемо много тога.
Још једном молимо те Дједа Мразе да помогнеш свој дјеци свијета и да им донесеш срећу и радост.
Драги наш Леоне, ти си одмах на почетку свог живота, суочен са тешком болешћу научио да се храбро бориш и сигурни смо да ћеш израсти у јако племенитог, борбеног и снажног човјека.
Леоне, буди и даље храбар, јак и брзо нам оздрави да уживаш у дјетињству као сви твоји вршњаци.
Желимо теби и твојој породици сву срећу овог свијета!
Твој Културни центар Градишка!
*****************************************

Болест нашег малог суграђанина Леона Радака растужила је али и ујединила све грађане Градишке . Сви људи добре воље самоиницијативно одлучили су помоћи породици Радак у њиховој борби . Свако у складу са својим могућностима, новчано али и ријечима подршке и охрабрења.
Културни центар Градишка од самог почетка, ставио се на располагање у организацији и реализацији бројни хуманитарних програма, како за Леона тако и за Луку Миливојца, који такође треба хитну трансплатацију бубрега.
Како нисмо били у могућности да заједно са Дједа Мразом Културног центра уручимо новогодишњи пакетић малом Леону, будући да се он тренутно налази на лијечењу у Београду, одлучили смо да пакетић предамо Леоновом оцу, Бобану Радаку.
Том приликом поред слатког пакетића, директор Културног центра Жељко Благојевић, уручио је „Писмо“ охрабрења и подршке породици Радак и малом Леону, са жељом да што прије оздрави и поново безбрижно ужива у дјетињству као сви његови вршњаци.
Бобан Радак, захвалио је директору Културног центра на подршци ,као и свим добрим људима који су стали уз њега и његову породицу у овим тешким тренутцима.
Према Радаковим ријечима, Лоне се са мајком тренутно налази на клиници у Београду и његово стање је на стабилно. Они сваки моменат, очекује позив за трансплатацију у Италији, која је Леону хитно потребна.
Радак је нагласио да су захваљујући разумијевању добрих људи на које су наишли доласком на лијечење у Београд, у рекордно кратком времену добили су држављанство Србије и здравствено осигурања.
Бобан Радак је на крају рекао , да још не знају колики их трошкови очекују, али да ће сигурно, кад све прође, сав новац који преостане радо прослиједити за лијечење друге болесне дјеце .
Након овог разговора са Благојевићем , Радак је сљедећи дан на позив директора, присуствовао и проглашењу побједника конкурса „Пиши писмо Дједа Мразу“. Другопласирана дјевочица Јелена Божић, која је освојила поклон бон у износу од 100 КМ, своју награду одлучила је поклонити Леону за лијечење. Бобан Радак је захвалио малој Јелени на хуманости, али је ипак поклон бон прослиједио, побједнику новогодишњег конкурса „Пиши писмо Дједу Мразу“ Никиши Добрњцу, чија су оба брата дјеца тешким инвалидитетом и лица са посебним потребама .
Овом приликом, Радак је својим суграђанима саопштио радосну вијест која су му управо јавили, а то је да да Фонд здравственог осигурања Србије у потпуности плаћа трансплатацију, као и да Леон за само пар дана, тачније 27. децембра путује на клинику у Италију, што је много раније од очекиваног.
Драги Леоне, сви смо уз тебе! Желимо ти сву срећу, да се брзо опоравиш и што прије дође кући у своју Градишку!!!