У Културном центру Градишка синоћ је одржана промоција прве збирке пјесама „Маглене вибрације“ Тее Гутић. Млада пјесникиња, Теа Гутић је ученица четвртог разреда градишке Гимназије и побједница такмичења за младе таленте РС „Ново име“ које организује компанија Новоматик.
О Теином таленту и њеној поезији говориле су професорице српског језика и књижевности Сњежана Гајевић и Зорица Вранић, обје Теине професорице из средње и основне школе, као и директор Културног центра Жељко Благојевић.
Млада пјесникиња Теа Гутић каже да је назив њене прве збирке “Маглене вибрацији “помало мистичан и за њу симболичан .
-Моја прва збирка броји један разговор и 23 пјесме, које су настале у посљедних годину дана. Иако корице књиге изгледају песимистично,јер су црно сиве и подсјећају на маглу, пјесме су доста “обојене”, истакла је Гутићева, додајући да инспирацију за писање проналази у људима који је окружују. Теа је искористила прилику да захвали компанији Новоматик и пројекту “Ново име”, без којих како истиче њена прва збирка још дуго не би угледала свјетлост дана.
Компанији Новоматик, која је заслужна за издавање збирке “Маглене вибрације”, почетком године покренула је пројекат “Ново име” у намјери да пружи подршку младим и талентованим појединцима. До сада су наградили осморо талентованих младих људи, међу којима је и Теа Гутић, а у току је избор за 9. “Ново име”.
Професорица Сњежана Гајевић , која је и рецензент збирке “ Маглене вибрације” истакла је да је Теа врло зрела у свом поетском изразу, имајући у виду да је јако млада.
-“Маглене вибрације” су збирка интиме у којој Теа даје приказ лирског бића, приказ свијета које окружује то биће са свим оним што га вријеђа или му погодује на било који начина , рекла је Гајевићева.
Учешће у програм промоције узеле су Теине другарице Миња Милиновић и Марија Гвозден, које су говориле одабране стихове из “Маглених вибрација”,уз музичку пратњу пијанисткиње Анђеле Лакић .
На крају промоције, Гутићева је по неколико примјерака збирке „Маглене вибрације“поклонила Народној библиотеци Градишка, Гимназији и школској библиотеци ОШ „Петар Кочић“ из Нове Тополе.
Поред штампаног издања, компанија Новоматик објавила је и ауди-издање збирке „Маглене вибрације“ у којој Теину поезију говори глумица Кристина Шиканић,а које ће бити доступно у библиотекама широм Српске и од посебног значаја за за слијепа и слабовида лица.