У градишком Културном центру синоћ је одржана промоција књиге „Издаја“ аутора Милана Лјепојевића.
Према ријечима аутора, књига „Издаја“говори о пренесеним надлежности са нивоа Републике Српске на ниво БиХ,односно кршењу Устава и Дејтонског мировног споразума, будући да, све надлежности које су пренесене, пренесене су на незаконит,неуставан начин.
-Више ствари сам анализирао у овој књизи , али првенствено методологију тог процеса преноса надлежности. Књига није имала за циљ да попише све пренешене надлежности, већ начин на који је то рађено. Сваки пренос надлежности је почињао афером, а аферу је откривала Међународна заједница, односно канцеларија високог представника, која је преко система информисања криминизовала одређену институцију.
-Књига се зове“ Издаја“, јер уз сву ту силу која је кршила Устав и која је незеконито са ниво РС, под неком формом реформе преносила све те надлежности, ништа не би било могуће док се те надлежности не усвоје у Народној скупштини, а већина истих је пренијета у периоду 2001-2005 године, рекао је Лјепојевић.
Поред аутора, о књизи је говорио проф. др Младен Миросављевић и млади књижевник Марко Шукало.
-Сматрам да све претходне књиге Милана Лјепојевића, као и ова књига, дају један значајан допринос публицистици у Републици Српској. Аутор износи своје виђење које на један другачији начин осликава стање у нашој друштвено политичкој сварности. Лјепојевићеве књиге су оне које изазивају неку врсту полемике, која је добродошла у нашем друштву да би се чула различита мишљења о најактуелнијим проблемима наше данашњице, рекао је проф.др Миросављевић.
Књига“Издаја“ претходно је представљена у Бањалуци и на сајму књига у Београду . Након Градишке, књига ће бити представљена широм РС , али и у иностранству.