У градишком Културном центру синоћ је одржана промоција романа „Српско срце Јоханово“, аутора Веселина Џелетовића,
„Српско срце Јоханово“ истинита је прича о Нијемцу који у грудима носи срце Србина киднапованог на Косову током побуне ОВК.
Аутор овог истинитог свједочанства о страдању Срба на Косову и Метохији, Веселин Џелетовић, ову потресну причу описао је најприје у поеми, а потом у истоименом роману .
-У овој књизи описао сам страдање једног човјек, Србина са Косова и Метохије и његову страшну судбину. Он је парадигма страдања на Косову и Метохији. Желио сам овим романом да скренем пажњу, да се никада више тако нешто не понови. Сви ти људи нису страдали у ратном вихору, него у доба мира, што је страшно. Сељаци, земљорадници, домаћини одвођени су из своји кревета, са својих огњишта под нож, рекао је Џелетовић.
Џелетовић је овим романом гласно је проговорио о болној теми трговине органима, злогласној „жутој кући“ и свеукупном страдању Срба које и данас траје.

-Ми Срби, нажалост имамо ту бахату заборавност, да заборављамо шта нам се све догађало зато нам се то и понавља. Неко ко никада није кажњен за злочине над српским народом схватио је да је то нормално и да то може понављати. Управо из тог разлога, да се то више никада не би поновило, свака жртва мора имати име, мора бити достојно сахрањена и опомена будућим нараштајима, истакао је аутор.

Књига „Српско срце Јоханово“ доживјела је 13. издања на српском језику и преведена је на неколико свјетских језика.
Жеља аутора је да о овој потресној, истинитој причи сними филм.
-Сматрам да би један филм свјетских размјера срушио ту наказну творевину звану „држава косово“ као мјехур од сапуници и зато овај филм највише и прижељкујем.
Никити Михалкову смо предали роман .Добили смо информацију да ју је прочитао за једну ноћ, да му се изузетно допао роман и послије снимања филма који сада ради у Турској, посветиће се тој теми, можда и снимити филм, рекао је Џелетовић.

Поред аутора, о књизи су говорили градишки књижевник Радо Димитријевић и Слободан Росић, менаџер Удружења писаца и издавачке куће „Поета“.