У Културном центру синоћ је одржана промоција романа„Пјевај Јефимија“ аутора Раде Димитријевића.
Главна јунакиња романа је дјевојчица Јефимија, која након сазнања да јој је отац „нестао“ у ратном вихору, затвара се у свој свијет, престаје да једе и говори. У ишчекивању да се отац врати, она му пише писма, као војне рапорте о свему што се догађа у њој и око ње.
– То је антиратни роман, у коме је кроз писма Јефимије њеном оцу приказано како се она бори са тугом, а након сазнања ко је убица њеног оца и са жељом за осветом. Јефимија је Аска која побјеђује свога Вука, јер успијева добротом и својом неисквареном умјетничком душом, побиједити убицу свога оца и опростити му, док се убица дубоко каје за своја злодјела, рекао је Димитријевић.
Димитријевић је истако, да је Јефимија симбол дјеце која су расла и гледала посљедице рата,те да свако ко би се бар мало уживио у лик Јефимије ,никада више не би помислио да узме оружје.
Поред аутора, о књизи су говорили др Зора Малешевић и књижевник Ранко Павловић,а сав приход од продаје књиге „Пјевај, Јефимија“са промоције , аутор је ће даровати Удружењу жена жртава рата РС.
Књига „Пјевај Јефимија“ добитник је награде Министарства просвјете и културе РС за најбољи рукопис.