У Градишци представљена књига “Бирам слободу” Весне Теофиловић
У градишком Културном центру представљена је књига “Бирам слободу” аутора Весне Теофиловић.
Књига се састоји из 65 текстова који су проткани знањима из источњачке филозофије, хришћанства и психологије. Ауторка у књизи је постављала релевантна питања о себи, другима и свијету. Питања која покрећу на дубље размишљање о људској природи и постојању.
Теофиловићева у књизи “Бирам слободу” даје корисне смјернице како можемо побољшати квалитет свог живота, кроз развијање љубави према себи, а послије тога и кроз добре односе са другима.
-“Бирам слободу” је књига намијењена за оне људе који желе да нешто промијене у свом животу. Неким дијелом су незадовољни и желе промјену на боље. Књига кроз моја лична искуства нуди људима смијернице како да изађу из проблема, погрешних увјерења или размишљања и како да се мотивишу да крену даље и нешто конкретно промијене, истакла је аутор Весна Теофиловић.
Према ријечима Теофиловићеве, књига је писана јасним језиком, те свако у њој може пронаћи нешто за себе.
-Након петогодишња едукација из психотерапије и моје личне психотерапије све се слегло, посложило, те сам интензивније кренула у самопосматрање и самоанализу, али и посматрање других људи, тачније мог односа са другим људима. Упоређивала само моје реакције на одеђене ситуације прије и сада, швативши како сам сада срећнија, задовољнија и слободнија. Управо тај осјећај личне слободе ме покренуо да то подијелим са другим људима, да виде како је могуће промијенити се и све оно што нас спутава и ограничава, рекла је Теофиловићева.
Поред аутора о књизи је говорила Весна Балабан, ТА савјетница под супервизијом, медијатор и тренер асертивности и емоционалне писмености.
Аутор књиге “Бирам слободу” Весна Теофиловић по занимању је педагог и психотерапеут у едукацији трансакционе анализе, оснивач приватног вртића, мајка, супруга. Тренутно пише своју другу књигу која ће носити назив “Тајне успјешног родитељства”.

Након Брода, Дервенте и Градишке, књига “Бирам слободу” биће представљена у Бањалуци, Сребреници и Зворнику.