У градишком Културном центру синоћ је одржана промоција књиге „Мадог: У потрази за Иваном“ аутора Младена Тешановића из Бањалуке. Поред аутора, учесници промоције били су глумац Рајко Марчета у улози модератора и Драгана Илић, млада глумица из Градишке.

Према ријечима аутора, књига је први пројекат у склопу „МадогАрта“ која нам првенствено доноси причу о Мадогу, бескрупулозном борцу за племените циљеве и његовом узбудљивом животу.

– По жанру за књигу „Мадог-У потрази за Иваном“ можемо рећи да је роман лика, са доста комедије у којој се преплиће доста идеологије и политике али на један забаван начин, рекао је Младен Тешановић.

Тешановић наводи да је представљање у Градишци, шеста промоција од издавања књиге, те да је иста добро прихваћена код читалачке публике, додајући да је по његовом мишљењу „Мадог“ најитересантнији млађој популацији иако пишући овај роман није имао одређену циљну групу на уму.

-Кроз лик Мадога провлачим неку мени занимљиву причу, која обухвата једну глобалну сцену и ситуацију у којој се сви ми тренутно налазимо. Зато је Мадог Бањалучанин који ради за Русе, мали пијун на глобалној табли, једна коцкица у мозаику, а опет неко ко игра важну улогу, истакао је Тешановић.

Аутор наводи да је идеја за главни лик романа проистекла из његових личних интересовања.

-Будући да пратим глобална дешавања, испирацију сам пронашао у људима са домаће и свјетске политичке сцене и све те информације преточио сам у живот главног лика Мадога, за којег сам сматрао да је најитересантније да буде тајни агет, балкански Џејмс Бонд, закључио је Тешановић.

Представљање романа „Мадог – У потрази за Иваном“ у Културном центру Градишка, било је више него интересантно љубитељима писане ријечи, те је након званичног дијела промоције дружење настављено у пријатељској атмосфери и разговору о роману.