Да је музика универзални језик који сви разумију синоћ је потврдио умјетнички и брачни пар: Василиј В. Васиљевич и Галина В. Васиљева, чланови дуета „АКОНИТ“из Москве, који су у Културном центру Градишка одржали концерт под називом „Вече народне руске пјесме“.

Професор хармонике, Василиј Васиљевич и његова супруга Глина, вокални солиста, представили су се градишкој публици извођењем најљепших руских народних пјесама као што је Каљинка и Подмосковске вечери, а на репертоару се нашла духовна музика, козачке пјесме, класичне композиције, као и ауторске пјесме.

Посебно емотивани дио концерта био је тренутак када им се на позорници придружило њихово шесторо дјеце, четири дјечака и двије дјевојичице, након чега су сви заједно отпјевали неколико пјесма, што је веома разњежило градишку публику која их је наградила громогласним аплаузом.

Породица Васиљевич тренутно живи у Бару, у Црној Гори, гдје су такође одржали неколико концерата , а ово им је први наступ Босни и Херцеговини.

Брачни и музички пар Васиљевич, заједно је од студентских дана, тачније од 1995.године. До сада су одржали концерте широм Европе и свијета, а по оснивању породице тај концертни дио је био запостављен.

Породица Васиљевич из Москве у Бар је допутовала сопственим аутомобилом , прешавши чак 5 500 километар, што је како наводе, била права авантура.

Васиљевичи истичу да су због здравственог стања дјеце одлучили да дођу на Јадранско море.

Кажу да су одушевљени Србијом, Црном Гором и БиХ, а посебно им је импресивна и невјероватна природа: шуме, планине, ријеке, језера и море, те истичу, како ће настојати да што дуже остану на овом подручју.