Културно – умјетничко друштво „ДУКАТИ“ из Ламинаца одржало је Годишњи концерт под називом „… и ево сада , па јопет ћу када“ у суботу, 18. фебруара у великој сали Културног центра у Градишци. Поред домаћина, на концерту су наступили и гости: ЦКУД „Лепа Радић“ из Градишке и КУД „Абрашевић“ из Аранђеловца, Република Србија.

Културно умјетничко друштво „Дукати“ представило се богатим спектром кореографија међу којима су се нашле : Игре са Змијања, Игре из Мачве, Понишавље, Игре из Горње Ресаве и друге.

Предсједник КУД-а „Дукати“ Ранко Цумбо рекао је да је ово друштво основано је 2006. године, те да је у једном периоду бројало чак 150 активних чланова, да су биљежили бројне наступе, турнеје и гостовања. Међутим, уназад неколико година, стицајем различитих околности дошло је стагнирања друштава.

-Усљед епидемије корона вируса и непосједовања адекватног простора за редовне активности и вјежбе, дошло је до осипања друштва, те је у једном периоду дјеловала само ветеранска група. Ипак, захваљјући иницијативи омладине дошло је до обнове чланства, а просторије за рад нам је уступила ОШ „Свети Сава“ из Дубрава. Тренутно друштво броји 30 активних чланова, као и групу малишана, који тек требају да крену са наступима, истакао је Цумбо.

Слободан Симић, предсједник КУД-а „Абрашевић“ из Аранђеловца казао је да са КУД-ом „Дукати“ имају одличну сарадњу дуги низ година, тачније од оснивања друштва, 2006.године.

-Увијек нам је част и задовољство доћи у Ламинце и бити гости КУД-а „Дукати“, који су наши велики пријатељи, тачније то пријатељство сад већ прелази у фамилијарне везе, нагласио је Симић.

Вече фолклора у Градишци, које је приредило Културно умјетничко друштво „Дукати“ са гостима, окупило је велики број љубитеља традиционалне иге и пјесме, који су све извођаче наградили громогласним аплаузима .