Начелник општине Градишка Зоран Аџић и директор Културног центра Жељко Благојевић синоћ су свечано отворили манифестацију „Зимски град“ у Градишци.
-Радна група предвођена Културним центром жељела је да свом граду и грађанима општине Градишка понуди нешто ново, да покушамо увести нову манифестацију „Зимски град“и успјели смо, и заиста се надам ће ово постати традиционална манифестација .Током ових тмурних зимских дана, грађани наше општине имају гдје да дођу, да се друже, и проводе вријеме са својим најближим у ведријој и веселијој атмосфери, рекао је овом приликом, начелник Општине Зоран Аџић.
Поздрављајући бројне посјетиоце, директор Културног центра Жељко Благојевић, захвалио је Општини Градишка, Предсједнику Републике Српске, генералном спонзору компанији „Тропику“ и свим осталим спонзорима и појединцима ,који су помогли реализацију пројекта „Зимски град у Градишци .
-Културни центар и Општина Градишка вечерас граду представљају „Зимски град“ који ће трајати од 15. децембра до 25. јануара. Нашим суграђанима и гостима приредили смо мјесто дружења , чаролије и предивне новогодишње сценографије, која ће сигурно свима уљепшати ове празничне зимске дане, рекао је директор Културног центра Жељко Благојевић.
Благојевић је додао да у наредном периоду посјетиоце „Зимског града“ очекују бројни садржаји и активности сваким даном од 9 до 23 часова.
На радост најмлађих ,на отварање је стигао Дједа Мраз, који је преузео кључ „Зимског града“ на чување, али и бројна писма новогодишњих жеља, која су градишки малишани жељели лично да уруче Дједа Мразу.
У забавном дијелу програма наступили су чланови Плесне групе „Dance Step“, изванредна екипа клизача који су извели неколико плесних тачака на леду и бањалучки рок бенда „Ginger side“.
Свечаном отварању присуствова велики број посјетиоца, свих генерација, који су до дуго у ноћ уживали у чаролији „Зимског града“.