Осам величанствених пјевача народне музике: Данка Стојиљковић, Раде Петровић, Јасна Кочијашевић, Андрија Бајић , Предраг Дрезгић Преша, Раша Павловић, Драгослав Михајловић Канаринац и Мирко Рондовић синоћ су приредили градишкој публици вече за памћење.

Ови врхунски умјетници , чије каријере трају више од пола вијека , са много емоција пјевали су два сата градишкој публици, која је одушевљено слушала и громогласним аплаузом награђивала сваку пјесму. А за музичку пратњу побринуо се изванредни Народни оркестар Мирослава Вуковића , који је побрао све похвале како публике, тако и извођача.

На крају програма, Првог фестивала народне пјесме у Градишци, од стране организатора, свим учесницима уручене су захвалнице и плакате за учешће на овом јединственом музичком догађају.

Том приликом, Удружење естрадних умјетника и извођача Србије додијелило је плакету за чување и популаризацију националне народне музике : Јавној установи Културни центар, Радио – телевизији Градишка и Градској управи града.

Према ријечима домаћина и организатора Првог фестивала народне пјесме у Градишци, ова врста музике треба да се чува и његује ,те ће настојати да фестивал постане традиционалан.

Први фестивал народне пјесме одржан је у организацији ЈУ „Културни центар“ и РТВГ и под покровитељством Града Градишка.