У препуној сали Културног центра Градишка синоћ је одигарна урнебесна комедија „Ако сам жена, нисам коњ“ у извођењу стенд ап комичарке и глумице Ане Познановић.

Ана Познановић у овој представи игра више „улога“, од 19-годишње заљубљене дјевојке до 40-годишње жене која је прошла живот не постајући ништа „паметнија“ када је љубав у питању. Прича о паметној младој жени која ради глупе ствари, због љубави, биолошког сата, због бабе, која је тјера да се уда, о мушкарцима који не би да се ожене…

Познановићева истиче да је представа дјелимично аутобиографска.

-Ово је заправо прича о мом сазријевању, али очигледно прича већине жена са наших простора, које су се препознале у истој. Прича која је пуна разочарења у љубав, притисака друштва и фамилије да се жена оствари у свим улогама, да буде добра супруга, мајка, али увијек лијепа ,витка, дотјерана и насмејана, без обзира на животне околности, казала је Познановићева.

Она је нагласила да у публици има увијек и понеки мушкарац, који се такође смије занимљивим мушко – женским односима, те да је наљепше коментаре за представу добила баш од мушкараца.

Глумица каже да упркос томе што је ријеч о комедији, представа има озбиљну поруку, јер говори о положају жене на нашим просторима, њеним борбама и свему оном што мора да поднесе .

Глумица Ана Познановић искористила је прилику да захвали публици,а првенствено припадницама љепшег пола у Градишци, али и широм БиХ, Хрватске и Србије, гдје је представа играна, на огромном интересовању, љубави, подршци и огромној позитивној енергији коју јој пружају.