Аудијенција – Атеље 212

ЈУ Културни центар Градишка и ЈУ Градско позориште Градишка Вас позивају на праву „позоришну посластицу“ , у уторак 14.12 у 20 часова у Културном центру.

За крај ове године угостићемо одличну представу у продукцији Атељеа 212 и Сцене АСМ из Београда, а ријеч је о представи „Аудијенција“ Васлава Хавела у којој играју два веома позната глумца млађе генерације:

Миодраг Радоњић  ( Јужни Ветар, Убице мог оца, Хотел Београд и др.), и

Никола Ракочевић ( Бранио сам Младу Босну, Јутро ће променити све,Државни службеник, Певачица и др.)

Комад који је своји премијеру доживео још 1981. године у Атељеу 212, а главне ликове играли су Бора Тодоровић и Петар Краљ представља политички сатирикон из доба Чехословачке и култа личности.

„Аудијенција” из 1975. први је Хавелов комад који оживљавају Миодраг Радоњић и Никола Ракочевић. Ради се о једночинки заснованој на дијалогу између главног лика и његовог послодавца, пивара Сладека, задуженог за шпијунирање свог саговорника. Како је Хавел у време када је написао драму био забрањен писац, дело је извођено кришом, у собама уместо у позоришним просторима.

Интригантна прошлост Аудијенције чине је и данас изузетно занимљивом и провокативном. Наизглед обичан, прозаичан, готово пријатељски разговор крије у себи пуно више од пусте размене, скоро па најобичнијих породичних информација, мушких тајни итд. Сам текст на духовит начин проблематизује како се осећају и шта мисле људи који су пристали да неко други размишља уместо њих.

Уторак, 14.12.2021.

Мала сала КЦ Градишка

Са почетком у 20:00 часова

Цијена улазнице је 15KM, а на дан извођења 18KM.

Карте можете купити и преузети на Билетарници КЦ Градишка или резервисати на број телефона 051/810-500.