Српски народни илустровани календар-забавник „Даница“ за 2021. годину

Синоћ је одржана промоција српског народног илустрованог календара-забавника „Даница“ за 2021. годину у организацији Огранка Фондације Вукове задужбине Градишка.

Предсједник Скупштине Фондације Вукове задужбине Бошко Сувајџић из Београда рекао је да у овогодишње издање „Даница“ уткана мисао на уреднике, првенствено Миодрага Матицког и друге који више нису са нама.

„Даница“, која је иначе животно дјело Миодрага Матицког, први пут је приређена и обликована без њега и ове године она је првенствено њему“ рекао је Сувајџић истичући одломак „Тераса за сећање“ који је добио назив по једном дјелу од Матицког.

Један од овогодишњих добитника награде Вукове задужбине који је расписао Огранак Вукове задужбине у Чачку је Радана Вила Станишљевић која је писала о пјесникињи Гроздани Командић.

„Мој есеј о Гроздани Комадинић је освојио прву награду и од свих приспјелих оцјењен је као најзрелији и вјероватно најемотивнији. Ја сам јако поносна на то“, рекла нам је Радана Вила Станишљевић.

Предсједница Огранка Фондације Вукове задужбине у Градишци Сњежана Миљковић рекла је да овај огранак има највећи број пренумераната и да је веома активан када су у питању одзиви на литерарне конкурсе на којима буде и много награђених радова.

Осим „Данице“ представници Вукове задужбине из Београда поклонили су Огранку засопис „Задужбина“ и књиге „Вукова задужбина у 20. и 21. вијеку “ и „Споменар Мине Караџић“.

претходна објава

следећа објава