У Културном центру у Градишци синоћ је одржана представа “Ономатоблеја шоу” у извођењу добро познате екипе сатиричара из Мостара у саставу:Никола Рончевић, Лука Маријановић и Омер Хоџић.
Према ријечима, стенд ап комичара и члана Ономатоблеје Омера Хоџића, представа се бави предрасудама у друштву, које они кроз хумор покушавају разбити.
-Ономатоблеја шоу је сатирична представа која садржи елементе стeнд-ап комедије, глуме, реп-бетла. Кроз хумор желимо указати на бесмисао стереотипа у нашем друштву и њихове опасности за здрав разум. Хумор „Ономатоблеје“ настаје када неку предрасуду издвојимо из контекста и исмијемо је на позорници, онда публика постаје свјесна њене апсурдности, истакао је Хоџић.
Никола, Лука и Омер у представи играју лепезу живописних ликова, чија су имена: Рандом Ловац, Здена Пичета, Ђонтра, МС Тхирд Ентитy, МС ОГ Схњака Бо и остали.
Према ријечима, Луке Марјановића реакције публике на тематику предрасуда у друштву су различите.
-Ми прижељкујемо да на нашу представу дођу људи пуни предрасуда и сереотипа, како би им ми уз помоћ хумора помогли да их побједе, казао је Марјановић.
Марјановић каже да све почело као радијска емисија „Ономатоблеја“ . у оквиру које су до сада реализовали 77 епизода на радију „Отворена мрежа“.
Поред представе, „Ономатоблеја шоу“ прошле године радили смо представу „Изборна смутња“, која је такође, представљена широм БиХ, навео је Марјановић.
Турнеја „Ономатоблејаца“ са представом “Ономатоблеја шоу обухвата 25 градова Босне и Херцеговине, а реализује се под окриљем мостарског ОКЦ Абрашевић, у склопу пројекта БХРИ.