Запослени у ЈУ „Културни центар“ су у петак, 21. јуна, у својим просторијама угостили 50 ученика са Косова и Метохије, који су боравили у Градишци у склопу пројекта „Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске“.
Том приликом, у малој сали Културног центра Градишка, за малишане са КиМ изведена је плесна представа “Сњежана и седам патуљака” ПК “Флеш” из Бањалуке. Кроз атрактивне кореографија у 35 минута, 15 плесача плесног клуба “Флеш” приказало је добро познату бајку браће Грим, која говори о вјечној борби добра и зла у којој на крају побјеђује добро и љубав .
Након представе, директор Културног центра Жељко Благојевић обратио се дјеци упутивши им срдачне ријечи добродошлице уз жељу да им боравак у Градишци остане у најљепшем сјећању.
За успомену на посјету Културном центру, директор Благојевић је свим малишанима поклонио по примјерак збирке „Први кораци“ чији је издавач ЈУ „Културни центар“. Ријеч је о збирци одабраних радова са недавно завршеног литерарног конурса ученике за основних и средњих школа града Градишка, који је реализован у склопу Фестивала „Градишко прољеће 2019“.
Током посјете, гости са Косова и Метохије обишли су све просторије Културног центра, а дружење је завршено заједничким фотографисањем.
Подсјећамо, у оквиру пројекта „Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске” од 16. до 23.јуна у 18 градова и општина Републике Српске боравило је 900 ученика, 80 наставника и 20 малишана са потешкоћама у развоју у пратњи родитеља са КиМ.