У организацији Градског позоришта Градишка синоћ је у Културном центру одиграна хит комедија „Стојанка уживо“ у којој главну улогу тумачи београдска глумица Јована Петронијевић.
Главна јунакиња представе је Стојанка, млада жена из провинције која жели да успије у великом граду. Представа је рађена по тексту Саше Симоновић, а режију потписује Катарина Митровић – Јанковић.
-Са овом представом жељела сам да направим пародију на данашњу друштвену ситуацију и да се осврнемо на изазове данашњице како би се свака особа могла пронаћи у лику Стојанке, истакла је Петронијевићева.
Она је навела да су реакције публике на представу одличане, како у Србији тако и у иностранству.
-Сматрам да ће градишка публика вечерас уживати у овој комедији, можда и више него у другим градовима. Ја сам из поријеклом из Шумадије и сматрам да ми негдје имамо сличан смисао за хумор, навела је глумица.
Због одличних реакција публике, представа је постала дио емисије „Звезде гранда-специјал“ у којој можете погледати одломке ове изврсне комедије која се приказује под називом „Стојанка и Брка“.
Након Градишке, представа „Стојанка уживо“ биће изведена у Козарској Дубици, а након љетне паузе, у октобру поново слиједи турнеја по Републици Српској.
Јована Перонијевић у улози Стојанке приредила је градишкој публици незаборавно вече испуњено хумором и смијехом.
Подсјећамо, да је Јована Петронијевић ,у марту ове године, гостовала у Културном центру са представом „Женско срце у шињелу“ у којој поред ње играју Нина Граховац и Весна Паштровић, а режију потписује Мирјана Карановић.