Саша Божић, студент друге године Академије умјетности у Бањалуци на одсјеку за клавир, одржао је синоћ солистички концерт у концертној сали Културног центра у Градишци.
Млади умјетник градишкој публици се представио извођењем композиција Скарлатија, Персла, Рамоа, Ј. Хајдна, Шопена и Листа.
Иако релативно кратко свира клавир освојио је више награда на међународним и републичким такмичењима у дисциплини клавир соло. Добитник је прве награде из обалсти камерне музике на Међународном такмичењу „Donne in musica“у Београду, али и награде на републичком такмичењу и међународном такмичењу „Корнелије Станковић“ у Београду.
Божић истиче да је на почетку музичког образовања свирао хармонику.
-У средњој музичкој школу у Бијељини, први пут сам се сусрео са клавиром и ту се одмах родила љубав, те сам хармонику замијенио клавиром, рекао је Божић.
Божић истиче да често има прилику да наступа на концертима у Бањалуци. које организује Академија умјетности,али и на значајним музичким манифестацијама других градова.
Поред два солистичка концерта, Божић је издвојио наступ на 8. Београдском Шопен фесту ,на Међународном фестивалу „Дани Владе С. Милошевића“ те наступе у оквиру Ноћи музеја и Свјетског дана музике у Бањалуци.
Након концерт у Градишци, Саша Божић одржаће солистички концерт у Банском двору у Бањалуци.