У дворишту цркве Светог Василија Острошког у Крушкику јуче је одржано дружење дјеце са потешкоћама у развоју из Градишке и дјеце са Косова и Метохије.
Домаћин дружења било је Удружење за помоћ ментално недовољно развијеним лицима Градишка, које је за госте, чланове Удружења родитеља дјеце са потешкоћама у развоју „Подржи ме“ из Косовске Митровице, уприличило музичко-забавни програм. Ово дружење обиљежила је музика, пјесма и игра али првенствено задовољна и насмијана дјечија лица.
Дружењу које је организовано у оквиру пројекта „Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске присуствовали су: предсједник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов, представници Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске и представници градске управе града Градишка.
Подсјећамо да у оквиру осмог пројекта “Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске“ у Градишци тренутно борави 50 ученика и наставника чији су домаћини градске основне школе „Васа Чубриловић“ и „Данило Борковић“.