Одржана премијера представе „Емигранти“ Градског позоришта Градишка

Премијера представе “Емигранти” Градског позоришта Градишка одиграна је у петак, 14. јуна у Културном центру . Представа је настала по тексту Славомира Мрожека,а главне улоге тумаче Адмир Мешић и Златан Видовић, који уједно потписује режију .
Градишка публика била је у прилици да по први пут погледа камерно извођење представе, тачније представу у којој је публика на сцени заједно са главним актерима исте.
У питању је дуо- драма о двојици емиграната који су се силом прилика живе у заједничком стану,иако су у потпуности различите ликови. Њих двојица због ситуације у којој су се нашли морају боравити у заједничком простору и ту долази до њихових,свађа и расправа, првенствено због њихових различитих погледа на живот у туђини.
Глумац Адмир Мешић није крио задовољство због успјешне премијере пред домаћом публиком.
-Веома смо задовољни, заиста смо уживали вечерас на сцени . Није нас омелно ни камерно извођење, то што је публика тако близу нас, рекао је Мешић.
Мешић је истакао да након два мјесеца озбиљног рада сматра да су направили јако добру представу.
Због успјешне премијере Градског позоришта Градишка задовољан је и био Златан Видовић, глумац и режисер представе“Емигранти“.
-Уложили смо велики напор у ову представу и након премијерног извођења сматрам да је публика задовољна, јер ми смо јако задовољни. Мислим да је градишка публика заиста добила једну квалитетну мелодраму и надам се да ће у што већем броју уживати у њој у наредном периоду, истакао је Видовић.
Директор Градског позоришта Градишка Драшко Видовић честитао је глумцима на успјешној премијери и захвалио им на уложеном труду и професионалном раду током припреме ове дуо –драме, за коју каже да је једна од најтежих драмских форми.
-Адмир и Златан су покушали да на један креативан начин представе проблем мирација, да пошаљу поруку да смо ми у иностранству увијек грађани другог реда, казао је Видовић.
Видовић је истакао да ће настојати да представу “Емигранти“ представе и у другим градовима и на фестивалима.
-Сматрам да је ова представа једно велико умјетничко дјело и заслужује сваку пажњу, закључио је Видовић.
Због камерног извођења и ограниченог броја мјеста, након премијере, реприза представе “Емигранти” биће одиграна 26. и 28.јуна у Културном центру у Градишци од 20.00 часова.