Градско позориште Градишка у петак, 14. јуна у Културном центру са почетком у 20 часова премијерно ће извести представу “Емигранти”


Представа је настала по тексту Славомира Мрожека. У представи ће играти глумци Градског позоришта Градишка Адмир Мешић и Златан Видовић који уједно потписује режију . Тим поводом, данас је у позоришној сали Културног центра одржана конференција за новинаре.


Златан Видовић је истакао да је градишка публика у прилици да по први пут гледа камерну представу, тачније представу у којој је публика на сцени заједно са главним актерима представе.


-У питању је дуо- драма о двојици емиграната који су се силом прилика живе у заједничком стану,иако су у потпуности различите ликови. Њих двојица због ситуације у којој су се нашли морају боравити у заједничком простору и ту долази до њихових,свађа и расправа, првенствено због њихових различитих погледа на живот у туђини. Са овом представом хтјели смо да покажемо да тај живот у туђини није нимало бајан и сладак као што ми мислимо овдје и да су проблеми свуда исти, а да је хљеб који се зарађује у уностранству,далеко горчи и тежи него овдје мада,наши људи мисле другачије, рекао је Златан Видовић, глумаци и редитељ представе.


Глумац Адмир Мешић је изразио част и задовољство што поново, након седам година игра на сцени са колегом Златаном Видовићем, са којим је посљедњи пут играо у представи “Не играј ња Енглезе” чија је премијера била 2012, додајући да Видовоић у протекле двије године режирао двије представе Градског позоришта Градишка “Кумовање ,лудом радовање и представу “Љубав”.


-Представу “Емигранти” смо припремали протекла два мјесеца. За мене је био изазов поново играти са колегом Видовићем, те се надам да ће градишка публика у петак заиста уживати у једној реалистичној представи која говори о нашим људима који живе и раде у иностранству, као грађани другог реда, објаснио је Мешић.
Директор Градског позоришта Градишка Драшко Видовић захвалио је Мешићу и Видовићу на уложеном труду и професионалном раду током припреме ове дуо –драме, за коју каже да је једна од најтежих драмских форми.
Видовић је захвалио Културном центру Градишка али и свим осталим који су помогли реализацију ове представе.


Због ограниченог броја мјеста, након премијере, реприза представе “Емигранти” биће одиграна 26. и 28.јуна у Културном центру у Градишци.