Јавна установа Основна школа “Козарска дјеца“ Крушкик на иницијативу учитељице Мирославе Васић организовала је синоћ у Културном центру хуманитарну манифестацију под називом “Кад се мале руке сложе“, за подршку Удружењу родитеља дјеце са аутизомом “Дуга“ из Градишке.

Учесници манифестације били су ученици основних школа са подручја града Градишка, : “Данило Борковић“, “Васа Чубриловић“, “Свети Сава“ Дубраве, “Младен Стојановић“ Горњи Подградци, “Петар Кочић“ Нова Топола и “Вук Стефановић Караџић“ Турјак,а својим наступом овај сусрет увеличали су и малишани из Удружења “Дуга“ Градишка.


Учитељица у ОШ „Козарска дјеца“ Мирослава Васић, која је иницијатор манифестације, каже да у свом одјељењу има троје ученика који су корисници услуга Удружења „Дуга“, те је из тог разлога дошла на идеју да помогне рад овог Удружења.


-Идеју да организујемо хуманитарни сусрет са одушевљењем су прихватили сви ученици и наставници наше школе , а огромну подршку дали су нам и родитељи наших ученика, истакла је Васићева.
Васићева је захвалила свим школама са подручја општине Градишка који су својим учешћем подржали манифестацију “Кад се мале руке сложе“ али и свим оним који су помогли у њеној реализацији, првенствено Културном центру, Народној библиотеци, медијима и свим људима великог срца који су куповином улазница помогли Удружењу „ Дуга“.

Предсједник Удружења „Дуга“ изразио је дубоку захвалност организаторима и учесницима манифестације „Кад се мале руке сложе“.


-Овом хуманитарном манифестацијом у организацији ОШ „Козарска дјеца“ Удружење“Дуга“ добија подршку и вјетар у леђа за још бољи рад и напредак наше дјеце, истако је Касагић.
Касгић је рекао да ће сав приход од продаје улазница бити намјењен за рад терапеута , логопеда и психолога чије стручне услуге у виду индивидуалних теретмана и различитих радионица, свакодневно користи 35 дјеце из Удружења „Дуга“ .


Касагић је овом приликом, истакао да га посебно радује што је рад њиховог Удружења препознат не само на локалном него и на републичком нивоу, што потврђују Уговор о сарадњи који су потписали са Савезом за ријетке болести Републике Српске .


Манифестацији „Кад се мале руке сложе“ присуствовало је преко 500 посјетилаца, а према ријечима организатора продано је око 1150 улазница по цијени од 3 конвертибилне марке.

претходна објава

следећа објава