У концертној сали Културног центра одржан је традиционални годишњи концерт полазника Музичког забавишта и припремног разреда ОМШ „Бранко Смиљанић“ из Градишке.

Најљепшим дјечијим пјесмицама и бројалицама уз занимљиве кореографије, малишани су показали своје гласовне могућности и резултате рада у протеклој школској години, те као и увијек одушевили публику.
-Музичко забавиште ОМШ „БранкоСмиљанић“ почело је са радом прије шест година и, а основни циљ му да дјеци приближи музику, да кроз пјесму, игру и плес науче основне музичке елементе, развију опсег гласа и осјећај за ритам, те да се што боље припреме за евентуални полазак у музичку школу, објасниоје директор ОМШ „БранкоСмиљанић“ Иван Ристић.
Ристић је истакао да Музичко забавиште броји 40 полазника узраста од три до пет година, док припремни разред броји 36 ученика, који су узраста осам година и који на јесен полазе у први разред њихове школе.
На концерту су се представили и старији ученици са свих одсјека ОМШ „Бранко Смиљанић“,како би родитељима и дјеци презентовали све инструменте које је могуће научити свирату у овој школи, те на тај начин покушали помоћи онима, који имају дилему око уписа у музичку школу или одабира правог инструмента.
Ристић је нагласио да је у току упис ученика у ОМШ „Бранко Смиљанић, који ће трајати до 21.јуна, док ће тестирање слуха бити обавњено у просторијама школе, 24.јуна.
Према његовим ријечима због великог интересовања,ове године биће ограничен упис нових полазника у нашу школу.

претходна објава

следећа објава