У Културном центру у Градишци синоћ је одржан концерт виолинисткиње Милане Смиљанић и пијанисткиње Соње Бобрек Савић из Бањалуке.

Концерт је отворила Милана Смиљанић која је извела Бахову сонату за виолину, након чега јој се на позорници придружила пијанисткиња Соња Бобрек Савић, те су у наставку заједно свирале: Шуманову сонату за виолину и клавир, Балакиријев „Импромпти“, Деспићеве „Вињете“ и Брамсов „Скерцо“.
Милана Смиљанић запослена је на Академији умјетности у Бањалуци на одсјеку за виолину и члан је Бањалучке филхармоније.
Смиљанићева каже да поред класике радо свира и друге музичке жанрове .
-Члан сам танго-џез састава „Bandoneon square“, као и квартета који изводи поп- рок евергрин обраде, како би млађој публици приближили звук класичних иструмената кроз забавну музику. Поре тога пјевам и у рок бендовима, истакла је Смиљанићева.
Смиљанићева наводи да сарадња са колегицом Соњом Б. Савић траје од октобра прошле године, када су први пут заједно наступале, а први заједнички концерт , имале су само дан прије прије Градишке, у Прњавору.
Соња Бобрек Савић, такође је запослена на бањалучкој Академији умјетности, гдје ради као умјетнички сарадник –корепетитор што јој, како каже, пружа прилику да јако пуно наступа.
Она истиче да увијек има људи који воле и радо слушају класичну музику.
Савићева је навела да су програм концерта , у којем је уживала и градишка публике, интензивно припремале пола године.
– Колегица Смиљанић и ја у наредном периоду планирамо наставак сарадње, јер јако добро функционишемо заједно. Са овим програмом ,након Прњавора и Градишке свираћемо још неколико концерата, а затим планирамо нове пројекте, закључила је Бобрек Савићева.