Поводом Свјетског дана особа са аутизмом јуче је у Културном центру Градишка одржана манифестација „Прижи ми руку“, коју је организовало Удружење родитеља дјеце са аутизмом „Дуга“ и ЈУ „Културни центар“.
Удружење “Дуга” које окупљања родитеље дјеце са аутизмом основано је у јуну 2016. године и број 35 породице са подручја општине Градишка. Основни циљ овог удружења је пружање бесплатне услуге логопеда, психолога и осталих стручних лица за рад са њиховом дјецом.
Предсједник Удружења „Дуга“ Саша Касагић, рекао је да ово удружење трећу годину за редом обиљежава Дан особа са аутизмом, а основни циљ манифестације је да пробуди јавност , да спозна проблеме дјеце са потешкоћама у развоју али и проблеме са којима се суочавају њихове породице.
-Сматрам да смо од оснивања Удружења до сада направили велики помак у смислу помоћи дјеци са аутизмом и другим потешкоћама у развоју. Манифестацијом „Пружи ми руку“ хтјели смо показати резултате рада нашег Удружења у протекле три године, првенствено колико су наша дјеца напредовала у раду са терапеутима. Поносни смо што су сви малишани укључени у програм манифестације и што су наступали пред публиком, рекао је Касагић.
Касагић је нагласио да је Удружење „Дуга“ даје подршку цијелој породици и из тог разлога учешће на манифестацији узели су како дјеце са потешкоћама у развоју тако и њихова браћа, сестре и родитељи.
Према Касагићевим ријечима , поред малишана са аутизмом чланови Удружења „Дуга“су и дјеца са Дауновим синдромом, церебралном парализом и ријетким болестима са подручја општине Градишка.
У културно-забавном дијелу манифестације “Пружи ми руку“ наступили су: малишани из Удружења „Дуга“ и њихови гости :чланови Сервис центра „Дајте нам шансу – Звјездице“ из Бања Луке и чланови Плесног студија „Dance step“ из Градишке.
Покровитељ манифестације“ Прижи ми руку“ била је Општина Градишка.