У изложбеном салону Културног центра у Градишци синоћ је отворена изложба графика „Тренутак у оквиру“ умјетника Ненада Балте из Бањалуке.
Поставку “Тренутак у оквиру” чине радови рађени техником акватинта и комбинованом техником на папиру, који представљају спој класичне графичке технике и интермедије.
Аутор изложбе истакао је да поставку чини 25 радова чија је тематика и основни мотив оквири, које дијели на оквире са бијелим и црним садржајем.
-Оквири са бијелим садржајем представљају моје чишћење свих историјских елемената, док црне плохе представљају мој печат и заустављање било какве интервенције у наредном периоду, објаснио је Балта.
Балта истиче да је искористио прилику да помоћу стакла ,црна плоха постане одраз садашњег времена.
-Оквир са црним саржајем уз помоћ стакла никада неће бити временски ограничен него ће увијек приказивати садашњост, садашње портрете или просторе у којима се налазе. Тако да сам успио да спојим класични графички стил акватинте и интермедију као новог концепта, у једно, навео је Балта.
Са циклусом радова “ Тренутак у оквиру“ Балата се представио у Бањалуци, Лакташима, а након Градишке ,излагаће у Бачкој Паланци.
Изложба графика “Тренутак у оквиру” у градишком Културном центру отворена је наредних 15 дана.
Ненад Балта, рођен је 04.02.1995. године у Бањој Луци. Тренутно апсолвент на Академије умјетности Универзитета у Бањој Луци на одсјеку Графика у класи професорице Горице Милетић Омчикус.