У великој сали Културног центра у Градишци данас је одржано предавање за градишке основце и средњошколце на тему “Негативност друштвених мрежа”.
Предавач је био Александар Миладиновић са Полицијске академије у Бањалуци, који је овом приликом ученицима приближио све замке и опасности које вребају са интернет, тачније друштвених мрежа.
-Предавање “Негативности друштвених мрежа “намијењено је за основце и средњошколце у склопу превентивних активности које Министарство унутрашњих послова Републике Српске спроводи од 2009.године са циљем едукације младих о негативностима друштвених мрежа, као и начинима на које требају да реагују уколико се сусретну са њима, објаснио је Миладиновић.
Миладиновић је навео да овим предавањем настоје дјецу упознати са најучесталијим опасностима које их вребају са интернет, као што су компромитација идентитета преко крађе профила, разни облици електронског вршњачког насиља, сексуалног узнемиравања и могућности педофилије путем друштвених мрежа.
Поред упозорења на опасности интернета, Миладиновић истиче да на овај начин едукују младе како да заштите своју приватност, личне податке и како да одреагују уколико им се нешто лоше деси или само посумњају да им вреба опасност.
Миладиновић је нагласио да Министарство унутрашњих послова РС, редовно , сваке школске године организује предавања о негативностима друштвених мрежа за основце и средњошколце широм РС.
– Готово свакодневно неко од полицијских службеника Министарства унитрашњих послова спроводи ове активности широм Републике Српске у циљу превенције и заштите дјеце и младих од опасности на интернету, навео је Миладиновић.
Од почетка другог полугодишта , поред Градишке, предавање је одржано у Приједору и Козарској Дубици, а наредних дана биће уприличено у Бањалуци.
Предавање у Културном центру одржано је у два термина за око 900 ученика из све три средње школе.