У петак, 01. марта у Културном центру у Градишци приказан је дугометражни документарни филм Хаџи Александра Ђуровића “Ви идите, Ја нећу“, заснован на књизи “Љетопис новог косовског распећа” Митрополита Амфилохија.

Овај филм открива неиспричану истину о косовско-метохијском страдању српског народа, његовог вјерског и културног насљеђа кроз цијелу историју, а посебно 1998. и 1999. године, са освртом на породичну драму несталог Милоша Ћирковића.

Филм “Ви идите, Ја нећу!” настао је продукцији “Александрија Филма” из Београда, а сниматељ, сценариста, монтажер, композитор и режисер је Хаџи – Александар Ђуровић.

Пројекцију филма у градишком Културном центру организовала је хуманитарна организација “Срби за Србе“, чији је циљ био прикупљање средстава за угрожене српске породице са четверо и више дјеце.
Филм је сажет у неколико тематика, гдје се види од манастира, до живота народа, све што је наш народ прошао на Косову за вријеме НАТО бомбардовања па до онога што се дешавало послије током погрома – рекао је Северин Кисин из Хуманитарне организације „Срби за Србе“.
Средства у износу од 1551 КМ, која су прикупљена већином од продаје улазница,чија цијена је била 3 КМ и хуманитарне кутије, биће усмјерена за помоћ горе наведеним породицама.
Према ријечима представника организације „Срби за Србе“ ово је прва хуманитарна акција у овој години, а у плану им је реализација хуманитарне акције „Пикадо из блока“, „Журка из блока“ ,те хуманитарни пројекат „Тројка из блока“.
Пројекцији филма је присуствовао велики број Градишчана свих генерација.