У препуној сали Културног центра синоћ је одржан хуманитарни концерт „Дјеца за дјецу“за помоћ Удружењу родитеља дјеце са аутизмом „Дуга“ из Градишке.

Поред домаћина и суорганизатора концерт КУД -а „Коловит“, учешће на концерт узели су : ПК „Денс Степ“ Градишка, ПК „Ритам“ Србац, КУД „Мирково коло“ Врбашка, КУД „Петар Кочић“ Нова Топола и ФС „Уна“ Козарска Дубица .

Предсједник Куд-а „Коловит“ Мирко Борјановић истакао је да је ово културно умјетничко друштво другу годину за редом са задовољством узело учешће у организацији и реализацији хуманитарног концерта „Дјеца за дјецу“.

-Након успјешног прошлогодишњег концерта „Дјеца за дјецу“, Куд „Коловит“ у сарадњи са Културним центром одлучило је да и ове године буде суорганизатор и учесник хуманитарног концерта за помоћ раду Удружења родитеља дјеце са аутизмом „Дуга“из Градишке, истакао је Борјановић, додајући да су се и остали учесници концерта радо одазвали позиву и тако помогли овај хуманитарни програм.
Предсједник Удружења „Дуга“ Саша Касагић рекао је да ће средства прикупљена од продаје улазнице бити усмјерена за унапријеђење рада удружења, а првенствено за различите радионице дјеце и родитеља, терапијске излете на планини и терапијско јахање које планирају да уврсте у редовне активности.
Касагић је навео да на Удружење „Дуга“ броји 35 дјеце са посебним потребама, односно 30 породица са подручја општине Градишка.

– Наше удружење настоји дати подршку цијелој породици која има дијете са посебним потребама. Дјеца из нашег Удружења индивидуално користе услуге дефектолога, логопеда и психолога два пута седмично.То је јака подршка коју дајемо и желимо да унаприједимо у наредном периоду. Из тог разлога ми не повећавамо број корисника, јер хоћемо да наша дјеца имају квалитетну услугу, а са овим средствима можда се отвори могућност да и нова дјеца уђу у наше Удружење, истакао је Касагић.

Касагић је захвалио свим људима великог срца који су купили улазнце за концерт „Дјеца за дјецу“ и на тај начин подржали и помогли рад Удружења „Дуга“.
Организатори концерта „Дјеца за дјецу“ били су: Удружење родитеља дјеце са аутизмом “Дуга“ Културни центар и Културно умјетничко друштво „Коловит“ Градишка.

претходна објава

следећа објава