На Међународној кобасицијади која је одржана, 23. фебруара у ресторану Тина у Градишци у организацији Удружења грађана „Жетва“ из Рогоља, а која је имала хуманитарни карактер, прикупљена су значајна новчана средства за помоћ породицама које имају дјецу са потешкоћама у развоју са подручја градишке општине.

Сав приход од продаје улазница и богате томболе, по одлуци организатора уручен је породицама из Удружења за помоћ ментално недовољно развијеним лицима општине Градишка.

Предсједник Удружења „Жетва“ Саво Васиљевић и предсједник Удружења МНРЛ Шиник Драгослав уручили су 2660 КМ породици Добрњац из Машића ,која има два дјечака са тешким обликом инвалидитета, Сергеја и Кристијана.
Породици четверогодишње Мие Василије Стијаковић из Берека уручено је такође, 2660 КМ. Подсјећамо, да је Миа четверогодишња дјевојчица са тешким обликом церебралне парализе, да је слијепа, те да је у посљедњих шест мјесеци имала чак шест операција на мозгу.
Породица Стијаковић донирана новчана средства искористиће за набавку специјалне сједалице за малу Миу, која јој је неопходна за путовања, којима је често изложена због одласка на лијечење и различите терапија.
Поред породица Добрњац и Стијаковић, новчана помоћ у износу од 400 КМ уручена је породици Солдат Далиборке из Карајзоваца , док је прехрамбено-хигјенски пакет вриједности 400 КМ уручен породици Гајић Драгиње из Рогоља.