Књижевник Драган Милошевић из Београда, који је синоћ у Културном центру Градишка представио своју нову књигу „Споменар вечним српским пријатељима“, данас је одржао предавање полазницима Школе креативног писања у Градишци.

Дружење са малим креативцима и љубитељима лијепе писане ријечи у градишком Културном центру , на књижевника Милошевића је оставило лијепе утиске.

-Јако сам задовољан разговором и дружењем са полазницима Школе креативног писања, а посебну импресију на мене је оставио податак да је ово једина школа тог типа у Републици Српској, што ме посебно радује и што ми је подигло инспирацију да што боље и квалитетније разговарам са дјецом, која желе да буду будући писци, истакао је је Милошевић.

Милошевић каже да је разговор са искуснијим писцима ,увијек добродошао младе писце или оне који то тек желе постати.

Милошевић је полазницима школе поручио да је врло важно да од малена пуно читају, да што више разговарају, првенствено са својим родитељима и породицом, јер се ту његује љубав, која се касније преноси на књигу, школу, другаре и свој национални род.

Поред тога, Милошевић је полазницима Школе савјетовао да обавезно пишу ћирилицом, да слушају учитеља и водитеља школе Раду Димитријевића и савладају граматику, која је јако важна за сваког правог писца.

-Дјеци сам поручио да иако неко од њих неће бити писац када одрасте, јако је важно да из ове Школе изађе љубав према књизи, јер онда ће њихова слобода, која је карактеристика нације, дођи до изражаја и изабраће своје занимање, а касније можда бити и писци, закључио је Милошевић.

Директор Културног центра Жељко Благојевић истакао је да је други циклус Школе креативног писања употпуњен гостовањима еминентних књижевника, као што је Драган Милошевић, који са великим задовољством полазницима Школе преносе своја искуства, савјетују их, усмјеравају, охрабрују и подржавају на њиховом стваралачком путу.

Благојевић је навео , да водитељ Школе креативног писања Радо Димитријевић дидактичко- методичким приступом и пажљиво бираним темама, настоји да сваки час учини поучним али и занимљивим за све полазнике.

-Циљ Школе креативног писања је да ствара будуће писце, али првенствено да подстиче и његује љубав према књизи, умјетности и култури уопште, закључио је Благојевић.

И овом приликом, из Школе креативног писања у Градишци позвали су све заинтересоване, који имају жељу и воле писати, да се придруже њиховој креативној радионици.