На адресу Културног центра стигло је писмо наше пријатељице Кристине Милутин у којем нас обавијештава да је њен поетски рад изабран на конкурсу у склопу Пројекта „ Ја, грађанин“који су оргализовали ученици бањалучке Гимназије.
Кристина је од организатаора добила позив да учествује на манифестацији „Ја грађанин“ у просторијама бањалучке Гимназије, у оквиру које треба прочитати свој поетски рад.

Иако је била јако срећна због одабира њеног рада и позива на учешће у поменутој манифестацији, наша Кристина је осјетила страх од наступа . Почела је да се колеба и размишљала је да одустане и да дозволи неком другом учеснику да прочита њен рад.
У писму је између осталог написала и сљедеће:

…..„ Хвала вам што сте вјеровали у мене. Послушала сам вас и кренула храбрим корацима напријед. Јавила сам се на конкурс у оквиру пројекта „Ја, грађанин“ , мој рад је одабран,а моја је обавеза да га јавно прочитам.

Како никада нисам наступала мимо свог Културног центра у Градишци и без свог великог пријатеља, директора Жељка Благојевића, који је увијек уз мене на позорници, да ме охрабри и подржи, обузео ме страх и несигурност.
Страх ме да без Ваше подршке нећу моћи. Иако сам пристала, размишљам да одустанем, а да моју пјесму прочита неко други“ …….

Подсјећамо да наша Кристина Милутин има потешкоћа са говором и доминантан страх од исмијавања.
Нашој Кристини, и овај пут дали смо подршку .Рекли смо јој да ћемо као и увијек бити уз њу. Да ћемо доћи на њен наступ ,да ћемо је подржати и помоћи јој да свалада још један изазов.
Испунили смо обећање и били уз нашу Кристину, у њеној ноћи. Поносни смо што својом храброшћу, самопоуздањем и упорношћу крупним корацима иде ка циљу, развија се, напредује и савладаве све препреке,које су испред ње.
Кристина је више него успјешно прочитала свој пјесму под називом „За мог оца“ ,охрабрена присуством и подршком директора Жељка Благојевића. Њен наступ и ријечи пјесме којом се представила изазвале су огромне симпатије и емоције код свих присутних. Укратко, наша Кристина је још једном побједила!
Овом приликом ,морамо да истакнемо и похвалимо идеју бањалучке Гимназије што афирмише младе ствараоце у области културе и умјетности.
На овој приредби,која је одржана у просторијама бањалучке Гимназије, представили су се средњошколци у области поезије, прозе, музичке и ликовне умјетности.
Још једном, честитамо нашој Кристини Милутин.
Драга Кристина, сада знаш да за тебе не постоји препрека!
Даље ћеш сама, јер ти то можеш! Твој Културни центар!