У великој сали Културног центра у Градишци, пред више од петсто посјетилаца, одиграна је позоришна представа „Ноћ богова“.
„Ноћ богова“ је трагикомедија са елементима фарсе у оквиру политичког театра, настала по тексту познатог драмског писца Мире Гаврана и у режији Марка Манојловића.
Ријеч је о представи у којој еминентни београдски глумци Дејан Луткић, Војин Ћетковић и Небојша Илић оживљавају карактере који су архетипски, а опет се налазе у свакодневном животу данашњице.
Ћетковић у представи игра краљ Луј XIV, познатијег као „Сунце“ који се док Француска спава, опија се у друштву своја једина два пријатеља: славног писца комедија Молијера, којег игра Небојша Илић и дворске луде коју тумачи Луткић.
-У представи „Ноћ богова“ наизглед идилично дружење тројице „пријатеља“ у једном тренутку претвара се у драму и један трилер. Постоји моменат превареног очекивања, који је Миро Гавран одлично урадио, јер је са становишта публике потпуно неочекивано да се тако нешто деси, али у реалности то је тако, што на крају и публика схвата, рекао је Луткић.
Луткић је истакао да представа „Ноћ богова“ поставља питање „свих питања“ да ли се са људима који се баве високом политиком може бити прави пријатељ .
-Он је истакао да представу“ Ноћ богова“ изводе већ четири године .
-Након премијере у Београду, одмах смо почели да путујемо са овом представом и са задовољством могу рећи да су реакције публике фантастичне и да на наше велико задовољство имамо одличну посјећеност ,као што је и вечерас у Градишци, рекао је Луткић.
Према Луткићевим ријечима, током фебруару представа „Ноћ Богова“ биће изведена и у другим градовима, широм Републике Српске.
Градишка позоришна публика била је у прилици да представу погледа бесплатно, захваљујући начелнику општине Градишка Зорану Аџићу ,који је био покровитељ представе „Ноћ богова“.

претходна објава

следећа објава