Друго међународно дружење дјеце и омладине са потешкоћама у развоју 11. и 12. маја у Градишци
Директор Културног центра Жељко Благојевић и предсједник Удружања МНРЛ Градишка попписали Протокол о сарадњи за организацију Другог међународног дружења дјеце и омладине са потешкоћама у развоју „СВИ СМО МИ ДИО ВАС“
На конференцији за новинаре ,која је јуче одржана у Културном центру Градишка, представљен је пројекат Другог међународног дружења дјеце и омладине са потешкоћама у развоју „Сви смо ми дио вас“ ,које ће се одржати 11.и 12. маја на излетишту Лукић у Доњим Подградцима у организацији Удружења МНРЛ Градишка.
Том приликом, директор Културног центра Жељко Благојевић и предсједник Удружања МНРЛ Градишка Шиник Драгослав попписали протокол о сарадњи за организацију Другог међународног дружења дјеце и омладине са потешкоћама у развоју.
-ЈУ „Културни центар“ Градишка и ове године, учествује као суорганизатор и пријатељ манифестације, чији је циљ јачање свијести грађана о дјеци и омладини са потешкоћама у развоју и значају пројекта „СВИ СМО МИ ДИО ВАС“, истакао је Жељко Благојевић.
Он је нагласио је да као и претходне године, ЈУ Културни центар Градишка узима активно учешће у организацији и реализацији ове хвале вриједне манифестације, стављајући све своје расположиве ресурсе на располагање.
-ЈУ „Културни центар“ Градишка узима учешће у административној, логистичкој и техничкој подршци пројекта „СВИ СМО МИ ДИО ВАС“,помоћ у медијском представљању пројекта, као и организацију хуманитарних акција за прикупљање финансијских средстава везаниха за успјешну реализацију дводневне манифестације“ Друго међународно дружење дјеце и омладине са потешкоћама у развоју“, објаснио је Благојевић.
Благојевић је истакао да поред поменутих активности ЈУ „Културни центар“ преузима на себе организацију програмског садржаја манифестације , тачније, културно – спортских и других забавних садржаја за оба дана Другог међународног дружења дјеце и омладине са потешкоћама у развоју.
Благојевић је ,овом приликом, упутио позив свим људим добре воље, јавним установама, предузећим, да као и прошле године помогну организацију Дружења дјеце и омладине са потешкоћама у развоју“Сви смо ми дио вас“.
Предсједник УМНРЛ Градишка Шиник Драгослав рекао је да су потакнути прошлогодишњим искуством и свим позитивним реакцијама учесника Првог међународног дружења дјеце са потешкоћама у развоју, којем је присуствовало преко 1700 дјеце са посебним потребама са простора цијеле бивше Југославије одлучили да поново организују ову манифестацију са још више учесника.
-Ове године на Другом међународном дружењу дјеце и омладине са потешкоћама у развоју ,које је заказано за 11. и 12. мај у Доњим Подградцима, очекују посјету од 2500 дјеце и родитеља из преко 100 градова са простора Србије, Црне Горе, Словеније, Македоније, Хрватске и БИХ, истакао је Шиник, додајући да му је посебно задовољство што ће ове године по први пут угостити и дјецу са Косова и Метохије.
Шиник је са задовољством истакао да ће Друго међународно дружење дјеце са потешкоћама у развоју, поред Културног центра, подржати Општина Градишка , све јавне установе и предузећа, као и бројна приватна предузећа.
Шиник је додао да и ове године очекује помоћ од мјесних заједница првенствено по питању смјештаја великог броја гостију, будући да је то највећи проблем у организацији саме манифестације, упутивши позив свим људима добре воље да помогну и у складу са својим могућностима обезбиједе преноћиште за њихове госте.