У великој сали Културног центра , пред више од 500 посјетилаца, синоћ је одржан традиционални Дјечији полугодишњи концерт Културно умјетничког друштва „Коловит“.

Једанаест дјечијих ансамбала са преко 300 полазника, узраста од четири до петнаест година одушевило је бројну публику новим кореографијама.
Поред градских дјечијих група, на концерту су наступиле и дјечије фолклорне групе Куд-а „Коловит“ из Турјака, Машића и Крушкика.
– Као и сваке године припремили смо нови програм и нове кореографије, којима се представљамо нашој публици. Дјеца су вриједно радила и са нестрпљењем очекивала овај концерт, јер то је прилика да покажу резултате заједничког рада и труда током протеклих мјесеци, рекао је предсједник КУД-а „Коловит“ Мирко Борјановић.
Говорећи о даљим активностима и плановима , Борјановић је навео, да све групе у јануара одлазе на зимски распуст, a изузетак ће бити наступ на обиљежавању Дана Републике Српске у Градишци и учешће малишана Куд-а „Коловит“ у традиционалној Богојављенској литији.
-Почетком фебруара све наше групе враћају се редовним активностима и пробама у устаљеним терминима, навео је Борјановић, истичући да су за наредну годину већ договорени бројни наступи КУД-а „Коловит“ на различитим фестивалима и манифестацијама, као и неколико већих турнеја широм Европе.