Начелник општине Градишка Зоран Аџић , директор Културног центра Жељко Благојевић и представница Туристичке организације Градишка Данка Мирјанић, протеклог викенда свечано су отворили трећу по реду празничну манифестацију „Зимски град“ у Градишци, која ће трајати од 15. децембра до 15.јануара.
Начелник општине Градишка Зоран Аџић рекао је да су се локална управа, Туристичка организација, Културни центар и Звичајни музеј потрудили да програм овогодишње манифестација буде много разноврснији и занимљивији за све посјетиоце. Аџић је захвалио свим спонзорима који су подржали манифестацију „Зимски Град“, посебно компанији „Калцедонија“ која је златни спонзор манифестације, додајући да су значајан доприносу у организацију дали „пријатељ Зимског града“ компанија „Мтел“ и генерални спонзор компанија „Сладојевић“. Аџић је истако да је КП „Водовод“Градишка обезбиједило клизалиште које ће грађани моћи да користе наредних мјесец дана.
Поздрављајући бројне посјетиоце, директор Културног центра Жељко Благојевић, захвалио је Општини Градишка, генералном спонзору компанији „Сладојевић“, станарима кућица и свим осталим спонзорима и појединцима ,који су помогли реализацију треће по реду манифестације „Зимски град“ у Градишци .
Благојевић је навео да и ове године „Зимски град“ постаје мјесто дружења , чаролије и предивне новогодишње сценографије, која ће сигурно свима уљепшати ове празничне зимске дане, додајући да у наредном периоду посјетиоце очекују бројни занимљиви садржаји и активности првенствено за најмлађе, док су током викенда планиране свирке и наступи више домаћих рок бендова.
Благојевић је истакао да трећу годину за редом грађани Градишке имају прилику да уживају у најљепшој празничној чаролији, која у сваком смислу оправдава тај назив и која је прерасла у традиционалну манифестацију.
-Претходне двије године , Културни центар је поставио темеље манифестацији „Зимски град“. Ове године организацију је преузела Туристичка организација Градишка, што нас посебно радује, јер наша жеља, од самог почетка, била је да ова празнична манифестација постане туристички бренд наше општине, што она на нашу велику радост и постаје. Наредних мјесец дана наш град постаје мјесто гдје бајка живи и чаролија не спава, на радост свих наших суграђана ,али и бројних гостију из региона и иностраства, јер добар глас далеко се чује, рекао је Благојевић.
Он је додао, да је прошле године Културни центар покренуо лавину добрих дијела током трајања зимске чаролије, а судећи по многобројним писмима градишких малишана, који свакодневно стижу на адресу Дједа Мраза Зимског града, тако ће бити и ове године.
-Јако ме радује писма наших најмлађих у којима је присутна велика доза хуманости, љубави и емпатије, а управо то је оно што ову манифестацију чини посебном и чаробном. Да нас подсјети на праве вриједности, на породицу, пријатеље али и оне којима је потребна наша помоћ и подршка, истакао је Благојевић.
Данка Мирјанић, стручни сарадник у Туристичкој организацији Градишка навела је да су организатори овогодишње манифестације „Зимски град“ припремили богат програм током наредних мјесец дана .
-Сваког викенда имаћемо свирке уживо, гдје ће наступити локални бендови из Градишке и Бањалуке, а пред сам крај ове манифестације, 13. јануара угостићемо групу „Фрајле“. Поред тога, припремили смо проширен и богат програм за дјецу, тако да се надамо да ће наши суграђани и сви гости нашег града уживати у овој празничној чаролији, истакла је Мирјанићева.
Симболично начелник Општине Зоран Аџић откључао је врата „Зимског града“ и предао га Дједа Мразу на чување.