У Културном центру Градишка одржана је промоција књиге „ Референдум, одбрана Српске“ аутора Милана Љепојевића.
Љепојевић је навео да је Република Српска Референдумом,о којем и говори у својој књизи у септембру 2016. године одбранила свој дан државности, своју слободу и достојанство. Он је нагласио да су грађани тог дан на референдуму рекли „не“ унитарној БиХ и „да“ дејтонској Републици Српској, додајући да су поново 7. октобра ове године рекли не унитарној БиХ и јасно поручили свима да су за дејтонску Републику Српску.
-Референдуми су наша прошлост, садашњост, а када је у питању садашња дејтонска Република Српска, референдуми су сигурно и наша будућност”, истакао је Љепојевић.
Поред аутора, о новој књизи Милана Љепојевића говорио је рецензент др Предраг Дамјановић.
Дамјановић је рекао да је Милан Љепојевић хроничар важних догађаја у Републици Српској у посљедњх 15 и више година, а међу тим догађајима је и референдум на којем је народ одлучно рекао да је 9. јануар Дан Републике Српске.
-Колико је било битно показати да је 9. јануар Дан Републике Српске, битно је и то што је референдум спроведен. На тај начин, референдумом, српски народ у БиХ треба да остварује државна и сва друга права”, нагласио је Дамјановић.
Он је истакао да је прошло вријеме када су Срби за све што су се борили давали много жртава и крви и да је крајње вријеме да се на демократски начин изборе за своју државу.
Књига „Референдум, одбрана Српске“ промовисана је 15. августа у Бањалуци и 22. октобра на штанду Републике Српске у оквиру Међународног сајма књига у Београду.
Промоцији књиге „Референдум одбрана Српске „ аутора Милана Љепојевића у Културном центру присуствовао је велики број грађана Градишке.