Више од хиљаду градишких малишана, из обе градске школе, јуче је у Културном центру присуствовало забавном програму „Дјеца су украс свијета“ који је водио легендарни Миња Субота, композитор, аутор и водитељ култне емисије за дјецу „Музички тобоган“.
Током сат времена, колико је трајао овај програм, малишани су у глас пјевали са популарним Мињом највеће дјечије хитове: „Дјеца су украс свијета“, „Разболе се лисица“, „Ишли смо у Африку“, „Слон лепотан“ и бројне друге дјечије пјесмице.
Миња Субота изразио је огромно задовољство што су градишки малишани, али и њихови учитељи и наставници, знали и заједно са њим пјевали сваку пјесмицу као једно.
-Драго ми је што све те пјесме и даље живе и радо се пјевају у вртићима и школама, а то је огромна сатисфакција за све нас који смо их стварали, пјеснике и композиторе. Сматрам да смо стварали једну музичку литературу, захваљујући прије свега дивној поезији коју имамо и то је велика предност за нашу дјецу, која јако рано науче пјесме са дивним стиховима и порукама, а послије их пронађу и у својим читанкама, рекао је Субота.
Овом приликом, Миња је посла поруку свим малишанима као и њиховим родитељима, који су одрастали уз његове забавне али првенствено едукативне емисије.
-Дјеци, која су данас јако добро информисана захваљујући напретку технологије, желим да поручим да се више друже и да његују пријатељство, а то могу ако пјевају у хоровима, ако су полазници литерарних, драмски, ликовних и других секција. Управо ту они налазе своје задовоство, и пријатеље, поручио је Миња. Одраслима, а прије свега родитељима Миња је савјетовао да требају да се боре да њихова дјеца, која су највеће богатство, срећније расту, додајући да родитељи морају да се боре за интересе своје дјецу, јер само родитељи то најбоље знају и то ће на најбољи начин и учинити.
Иако у осмој деценији, Миња Субота ради као на почетку каријере, припрема изложбу фотографија под називом „Јасна пољана Лава Толстоја“, учествује у представи „Долчевита“ чија премијера ће бити седмог децембра у Београду, у којој изводи пјесму „Сусрет“ по тексту Душка Трифиновића и наравно ради са дјецом и за дјецу.
Због великог интересовања програм „Дјеца су украс свијета“ у Културном центру Градишка одржан је у два термина, а присуствовали су му ученици ОШ „Данило Борковић“ и ОШ „Васа Чубриловић“.