Протеклог викенда у Културном центру Градишка одржан је Фестивал ветерана КУД-а „Коловит“ под називом „Три јабуке зелене“. Ријеч је о традиционалном фестивалу фолклора на којем су ,поред домаћина, наступили ветерани пет културно-умјетничких друштава из Србије, Словеније и Републике Српске.
Предсједник КУД „Коловит“ Мирко Борјановић рекао је да је ово традиционални, седми по реду Фестивал фолклора који је ове године,по први пут има хуманитарни предзнак.
-Како би дали свој мали допринос хуманитарној акцији прикупљања средстава за нашег малог суграђанина Леона Радак, који је оболио од тумора јетре, заједно смо одлучили да сав приход од продаје улазница за вечерашњи концерт буде усмјерен за Леоново лијечење, рекао је Борјановић.
Поред домаћина, на концерту су наступили :Куд „Вук Караџић“ Темерин, Србија, КД „Брдо“ Крањ, Словенија, СКУД „Др Младен Стојановић“ Приједор,
КУД „Уна“ Нови Град, Реп. Српска и КУД „Поткозарје“ Поткозарје.
Ветерани КУД „Коловит“ градишкој публици су се представили су се новом кореографијом “Игре из Владичиног Хана“ , док је пјевачка група премијерно извела двије нове пјесме.
Цијена улазнице била је три конвертибилне марке, а сав приход од продаје истих, биће уплаћен на рачун за лијечење једногодишњег Леона Радка .
Борјановић је овом приликом, за 24. новембар најавио следећи концерт „Коловита“ који ће такође бити хуманитарног карактера, али овај пут за лијечење осамнаестогодишњег Луке Миливојца из Градишке коме је хитно потребна трансплатација бубрега.